body
2009-10-22
 11:20:42

Att göra slut.


Att göra slut är aldrig lätt. För även om det inte finns några känslor kvar, så har dom funnits där en gång.
Man vill inte såra sin partner. Men det ska aldrig leda till att man stannar kvar i relationen bara för att skyda den andra. För i slut ändan är du själv prio ett.
Hur ska man göra det då? Det finns inga konkreta svar, då alla relationer ser olika ut och alla personer är olika. Men grunden ska alltid vara en konversation. Du måste förklara dig. Jag har under åren av räddsla gjort slut och sedan bara ignorerat personen i fråga. Men idag förstår jag hur hemskt det måste varit för den andra personen. Hur han måste reagerat. Att sitta ensam med 1000 frågor och inga svar. Nästan alla har nog råkat ut för en sådan hemsk upplevelse. Att få sitta hemma med tårar i halsen, ångest och uppgivenhet. Är det något man vill utsätta en annan för? Vill man såra någon som man delat intima stunder och kärlek med?
Men lika hemskt det är att råka ut för detta är det bra att man gjort det. När man själv blivit sårad på det sättet förstår man smärtan, och är mer nogran att utsätta andra för den.

Hur förbereder man sin partner för detta då? För det första är det aldrig bra att hålla på det, att låtsas som att allt är bra för att sedan bara släppa en bomb. Och för det andra säg aldrig stereo typ meningen: Vi behöver prata. Utan förklara lite bättre. Och när du väl sagt detta, var noga med att göra plats för ett möte så snabbt som möjligt. Dra aldrig ut på det, då även det kan ge ångest och enorm oro. Och viktigast. fega inte, var klar på din sak, för att ge hopp i onödan är bara sårande.

När du väl har konversationen, vad gör du då? Jo du måste vara nogran med att du får med allt. Planera gärna innan vad du ska säga. Men klanka aldrig ner på din partners fel. Att bli dumpad är jobbigt nog.
Och säg hur bra ni haft det. Men gå inte in på detaljer för mycket. För det är i det förflutna.
Låt din partner säga sitt, och se till att konversationen är avrundad på ett bra sätt. Även om det tar tid.
För tiden är en värdslig sak när man tänker på den sorge tid man sparar sitt ex.





Två av de värsta kändis break-up's genom tiderna:


Justin Timberlake och Jessica Biel:

Vi har ju länge vetat att det varit slut mellan Justin Timberlake och Jessica Biel. Men nyligen har det kommit fram hur det verkligen gick till. Hur gjorde Justin det? Jo, över telefon!! Han skickade ett enkelt sms och det var allt.
Usch på det! Att göra slut via telefon vare sig det är med ett samtal eller via sms är alltid ett big NONO!





Chris Brown och Rihanna:

Några dagar efter anmäla av misshandeln tar det slut mellan Chris och Rihanna. Hur? Jo, Chris ändrar sitt status på facebook. Illa, illa! Varför? Jo han ville inte vara tillsammans med en skvallerbyta.
Enligt mig är det bra att det tog slut. Men att göra slut över internet som är ett så öppet forum är nog det värsta som finns. Skärpning! 







Annie

Fyfan o göra slut så, så jävlar lågt.

speciellt det chris gjorde. :s



btw, fin blogg! :)



PUBLICERAT: 2009-10-22, 13:19:57 | URL: http://anniepannii.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: